Univera Logo





Univera ile Bilgileriniz Güvende

Uzun yıllardır yazılım sektörünün lider firmaları arasında yer alıyoruz. Müşteri Bilgilerinin ve Kurumsal Bilgilerin korunması ve risklerin azami seviyeyede tutulması yıllardır önem verdiğimiz konuların başında geliyor.Bu nedenle; konuyla ilgili dünyada geçerliliği bulunan ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini almak için kolları sıvadık. Eylül 2014’te başlayan süreç, 2015 Mart Ayında gerçekleşen denetimin ardından tamamlandı. Var olan sistemimizde de özverili çalıştığımız için süreci hızlı ilerlettik ve ilk denetim ile belgeyi almaya hak kazandık.

Hizmet kalitemize artı bir değer olarak eklediğimiz ISO/IEC 27001:2013 Belgemizi, Proks Belgelendirme Genel Müdürü Alper Öztürk’ten, Univera Center’da 10 Haziran tarihinde düzenlediğimiz mini törenle aldık. Bu süreçte Bilgi Güvenliği Yöneticiliği görevini de üstlenen Univera Yazılım Destek ve Çağrı Merkezi Yöneticimiz Özge Akbaba, Bilgi Teknolojileri Yöneticimiz Necmettin Türer başta olmak üzere, sürece destek veren Univera Yöneticilerimiz de hazır bulundu.


Bilgi Güvenliği Süreç ve Dokümantasyon Yöneticiliği görevini üstelenen Özge Akbaba “Kurum Kültürümüz ekip çalışmasına çok yatkın. Süreçte Univera Ekibi her zaman çok destek oldu hatta süreci Bilgi Güvenliği Maskotumuz “Topsy” ile eğlenceli hale getirdik. Bu nedenle bizim için kısa sürede çok fazla işi başardığımız bir süreç oldu” dedi.

Bilgi Güvenliği IT Operasyon Yöneticiliğini üstlenen Necmettin Türer ise “Gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde müşteri bilgilerini topluyoruz. Bu nedenle Univera olarak en çok önem verdiğimiz konu bilgi güvenliği. ISO/IEC 27001:2013 ile de bunu belgelendirmiş olmak güzel.” diyerek görüşlerini paylaştı.

***ISO/IEC 27001:2013 Bilgi güvenliği yönetim sistemi , kurumunuzdaki tüm bilgi varlıklarının değerlendirilmesi ve bu varlıkların sahip oldukları zayıflıkları ve karşı karşıya oldukları tehditleri göz önüne alan bir risk analizi yapılmasını gerektirir. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi varlıklarını koruyan ve ilgili taraflara güven veren yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmıştır. ISO/IEC 27001:2013, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi (ISMS) gereksinimlerini tanımlayan tek uluslararası denetlenebilir standarttır.

Merhaba
İlginiz için teşekkür ederiz.
Yardımcı olmak için talebiniz hakkında bilgi alabilir miyim?