Univera Logo





İzmir’in İki Gururundan Sektörel ve Akademik İş Birliği

1992 yılından günümüze Yazılım Sektöründe tedarik zinciri yönetimi konusunda çözümler üreten Univera, çok yönlü gelişimine hız kesmeden devam ediyor. Uzun yıllardır sektörde kazandığı tecrübesini Yaşar Üniversitesi’nin akademik gücü ile birleştiren Univera, Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile aynı proje kapsamında 2 farklı konuda çözüm geliştiriyor.

Eylül 2015’te başlayan projenin, Mayıs 2016’da tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında geliştirilecek çözümler firmaların iş süreçlerini büyük ölçüde kolaylaştıracak. “Geleceğe Yönelik Satış ve Stok Tahminleme” ve “Araç Yükleme ve Dağıtım Optimizasyonu” konularındaki çözümler, firmalar için maliyet ve zaman tasarrufu sağlayacak. . Bu uygulamalar Univera’nın Satış ve Dağıtım Yönetimi Çözümü EnRoute Panorama üzerinde ek modül olarak çalışacak. EnRoute Panorama kullanan firmalar, satış ve stoklama tahminiyle stok fazlasını önleyerek gerektiği kadar ürün ile plan yapacaklar, araç yükleme ve dağıtım optimizasyonu modülü yardımıyla da daha az araç ile daha çok dağıtım yaparak maliyette ölçülebilir oranda düşüş ile kar elde edecekler.

Projede Yaşar ÜniversitesiEndüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi,ve aynı zamanda Univera Yazılım Departmanında da görev alan Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Gökberk Özsakallı bulunuyor. Univera ekibinde ise projeyi Yazılım ve Teknoloji Müdürü Seçkin Karabacakoğlu ve Yazılım Mimarı Onur Leblebici yürütüyor.  

Univera Yazılım ve Teknoloji Müdürü Seçkin Karabacakoğlu, Yaşar Üniversitesi ile yaptıkları işbirliğini şu sözlerle anlatıyor; “Univera olarak; şu anda Türkiye’deki 204 AR-GE Merkezi arasında yer alıyoruz. Her zaman daha iyi olmak için bizi destekleyen projelerde ve işbirliklerinde bulunuyoruz. Özellikle son yıllarda, gelişim bizim için çok yönlü ilerlemeye başladı. İç ve dış eğitimlerle ekibimizi, ISO gibi belgelendirme süreçleri ile markamızı ve yaptığımız iş birlikleri ile de çözümlerimizi geliştiriyor ve onlara değer katıyoruz. Yaşar Üniversitesi ile işbirliğimiz Tübitak’a hazırladığımız proje kapsamında başladı. Bu kapsamda başarılı 2 projeye imza atacağız. Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün akademik tecrübeleri ve Univera olarak sektördeki 23 yıllık deneyimimiz ile teoride ve uygulamada başarılı sonuçlar veren 2 çözüm üreteceğiz. Çözümler Türkiye ve hatta dünyada proje yaptığımız firmalar tarafından kullanılacak  ve firmalara iş süreçlerinde kolaylık ve verimlilik sağlayacak.”

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi, projeyle ilgili olarak; “Biriktirdiğimiz akademik birikim ve tecrübenin Üniversite-Sanayi işbirliği projeleriyle uygulamaya dönüşerek sektördeki profesyonellerce kullanılmasına bölüm olarak özellikle önem veriyoruz. Bu bağlamda İzmir’in köklü yazılım firmalarından Univera ile gerçekleştireceğimiz bu kapsamlı işbirliği sonucunda akademik yazına katkı sağlamanın yanı sıra üzerinde çalışılan problemlere pratik, hedefe yönelik, etkin çözümler üretmeyi hedefliyoruz.”  diyerek projeden duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. 

İzmir’in 2 büyük kurumu Univera ve Yaşar Üniversitesi’nin işbirliği, daha birçok nitelikli projenin de temelini oluşturuyor. Bu ve benzer projelerle sektör-üniversite iş birliklerinin artması beklenirken, firmalar için sağlam teoriler ve sektörel deneyimle oluşturulmuş verimli çözümler hizmete sunuluyor.

Merhaba
İlginiz için teşekkür ederiz.
Yardımcı olmak için talebiniz hakkında bilgi alabilir miyim?